21. jun, 2018

(12)

Enkele uren na de hectiek van de presentatie werd het prachtig stil in mijn hoofd. Dagenlang ontging mij alles, ik verbleef geruisloos in mijn gewatteerde schedel, waarin nog maar weinig anders omging dan een gefluisterd ‘Aaah, ik heb het gehaald,’ en ‘Wat was het mooi.’ Anderen moesten mij vertellen dat de wereld daarbuiten gewoon doorwentelde. Ik ben voor mijn doen nog steeds stil. 

Maar onder de indruk zijn, heeft grenzen; ik zie aan mijn mail dat ik weer door moet. Morgen draag ik gedichten voor op het Festival Sunsation in Lelystad. Ik zal een pakketje vrolijke gedichten samenstellen.

Woensdag mag ik mijn Middeleeuwenbundel pitchen in Barts Boekenclub, de literaire talkshow in het Betty Asfalt Complex in Amsterdam. Dat lijkt me zo leuk! Ik ga erheen met mijn lieve Ruth en met Rik, de Uitgever van Historische Verhalen, maar iedereen is daar welkom. De zaal mag gerust uit zijn voegen barsten.

Jan van Aken (De Ommegang) is daar te zien en te beluisteren en Annejet van der Zijl samen met Jo Simons (De val van Annika S.) Zo dan!

Tot zover de rust. De knik in mijn pen wenkt, ik moet gaan. Misschien zien we elkaar op de 22e in Lelystad of de 27e in Amsterdam.