29. jun, 2018

(13)

Ben je wel eens bij Barts Boekenclub geweest? Daar moet je echt eens heen. Het is er nu zomervakantie, maar in september ben je welkom in het Betty Asfalt Complex in Amsterdam.

Welkom, dat was precies hoe ik me voelde toen ik daar enkele dagen geleden binnenkwam. Met een allervriendelijkste gastvrouw mocht ik even door de krochten rond de theaterzaal dwalen. Geweldig, die gangetjes en trappetjes in dat monumentale pand.

In de schrijversfoyer – ik weet niet of die kamer echt zo heet – ontmoette ik Bart Gielen, de host en presentator van het programma. Wat een aardige en spontane kerel, zeg! Hij hoefde me niet eens op mijn gemak te stellen. Zodra ik hem zag, was ik op mijn gemak.

De zaal was mudvol en het was er bloedheet. Jasje uit, mouwen opstropen en een extra glas cola-light. Mijn proza pitch ging als een trein. Daarna heb ik lekker op de voorste rij zitten genieten van de interviews en de muziek. Bart weet een theaterzaal om te toveren tot een huiskamer.

Het signeert heel gezellig als je tussen Annejet van der Zijl, Jo Simons en Jan van Aken zit. Ik zag de stapels op de boekentafel flink slinken, goed nieuws voor de aanwezige uitgevers.

Annejet van der Zijl vertelde me dat zij een hele middag had doorgebracht op mijn genealogiesite, research voor haar nieuwe boek. Daarna ben ik op een wolkje gaan zitten; knappe jongen die me ervan af krijgt.